2.12.12

ΚΡΕΑΤΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ











ΥΛΙΚΑ για 8-10 άτομα

-3 φέτες μπέικον κομμένο σε λωρίδες
-2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-3 κόκαλα για ζωμό
-750 γρ. μοσχάρι για βραστό(κότσι,στρογγυλό κλπ) κομμένο σε μπουκιές
-1 κονσέρβα ντομάτες ολόκληρες στραγγισμένες και κομμένες
-3 καρότα κομμένα σε φέτες
-2 κρεμμύδια κομμένα
-2 κλωνάρια σέλινο χοντροκομμένα
-2 μικρές ρέβες κομμένες σε φέτες
-2 κούπες φασόλια χάντρες φρέσκα ή κατεψυγμένα
-1 κούπα φασολάκια πράσινα φρέσκα ή κατεψυγμένα
-2 κούπες μπάμιες φρέσκες ή κατεψυγμένες,κομμένες κατά μήκος
-2 κούπες καλαμπόκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
-1 κούπα αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
-λίγη ζάχαρη
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μεγάλη κατσαρόλα (6 λίτρων) σοτάρουμε το μπέικον με το λάδι μέχρι να ροδίσει.
Δυναμώνουμε λίγο τη φωτιά και σοτάρουμε τα κόκαλα και το κρέας.Προσθέτουμε 3 λίτρα νερό και αφήνουμε να πάρει βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο ελάχιστο και σιγοβράζουμε για 2 ώρες ξαφρίζοντας πότε πότε.
Ανεβάζουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη ντομάτα,τα καρότα,το κρεμμύδι,το σέλινο και τη ρέβα.
Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε τη φωτιά,σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για ½ ώρα.
Προσθέτουμε τα φασόλι και σιγοβράζουμε για άλλα 30 λεπτά, σκεπασμένα.
Ρίχνουμε τις μπάμιες και τα φασολάκια και σιγοβράζουμε για ακόμα 20 λεπτά.
Αφαιρούμε τα κόκαλα και ρίχνουμε το καλαμπόκι και τον αρακά.Αφήνουμε να σιγοβράσει για άλλα 10 λεπτά.Αφαιρούμε τους αφρούς αν υπάρχουν.
Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη αν θέλουμε,αλάτι και πιπέρι.
Η γεύση της είναι καλύτερη την επόμενη μέρα.Αφήνουμε να κρυώσει και την φυλάμε στο ψυγείο.
Πριν τη ζεστάνουμε αφαιρούμε το λίπος από την επιφάνεια με ένα κουτάλι.
Εάν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο νερό.Buon apettito!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών