2.12.12

ΚΑΣΤΑΝΟΣΟΥΠΑ





ΥΛΙΚΑ για 8 άτομα

-1 κιλό κάστανα
-2 κουτ.σούπας αλάτι
-3 κουτ.σούπας και ½ κούπα ελαιόλαδο επιπλέον
-100 γραμ. ψιλοκομμένη παντσέτα
-100 γραμ. ψιλοκομμένο μπέικον
τις σκελιδες από 1 κεφάλι σκόρδο,ξεχωρισμένες,ακαθάριστες και ελαφρά χτυπημένες
-2 κούπες κόκκινο κρασί
-4 μέτριες ρέβες,καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
-4 καρότα κομμένα σε φέτες
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-1 μικρό λάχανο χοντροκομμένο
-κρουτόν

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χαράζουμε τα κάστανα και τα βράζουμε με λίγο αλάτι για 5 λεπτά.Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο  και ακόμα όσο είναι ακόμα ζεστά,τα ξεφλουδίζουμε και τα τρίβουμε για να φύγει και το εσωτερικό φλούδι.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε 3 κουτ. σούπας από το λάδι και σοτάρουμε την παντσέτα και το μπέικον μέχρι να φύγει το λίπος και να γίνουν τραγανά.Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε στην άκρη.Βάζουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε το σκόρδο,ανακατεύουμε και προσθέτουμε το κρασί και 8 κούπες νερό.
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά, μισοσκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 1 ώρα.
Σε μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ½ κούπα λάδι και σοτάρουμε τη ρέβα και το καρότο για 1-2 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι,το λάχανο μισό μισό αν δε χωράει όλο και 1 κουτ. σούπας αλάτι.
Ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά μέχρι να μαραθεί το λάχανο και μεταφέρουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με τα κάστανα.Μόλις πάρει βράση,χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη για μισή ώρα περίπου,να μαλακώσει το λάχανο,χωρίς να λιώσει.
Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με την τραγανή παντσέτα , το μπέικον και τα κρουτόν.Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

1 σχόλιο:

  1. Τι ευχάριστη ζημιά μας κάνατε ρε παιδιά απόψε. Πάλι καλά που είναι και χειμώνας να μην ψάχνουμε κάστανα. Καλη χρονιά σε όλους και καλά μαγειρέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών