2.12.12

ΜΑΡΟΚΙΝΗ ΣΟΥΠΑ ΧΑΡΙΡΑ












ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

-2 κουτ.σούπας αλατισμένο βούτυρο
-1 κούπα χοντροκομμένο κρεμμύδι
-1 κούπα χοντροκομμένο μαϊντανό
-1 κουτ.σούπας ψιλοκομμένα φύλλα σέλινο
-1 κ.γ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
-1 κ.γ. κούρκουμα
-½ κ.γ. τριμμένη κανέλα
-250 γρ. ψαχνό αρνί από μπροστινό κομμένο σε κύβους 2 εκ.
-4 μπούτια από κοτόπουλα,ξεκοκαλισμένα,κομμένα σε μικρά κομμάτια με την πέτσα
-½ κούπα φακή
-1 κουτ.σούπας φύλλα κόλιαντρο
-αλάτι
-1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και λιωμένες
-½ κούπα ζυμαρικό για σούπα(σουσαμάκι ή ψιλή μανέστρα)
-3 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό ανακατεμένο με ½ κούπα νερό
-1 λεμόνι κομμένο κατά μήκος στα 8

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι,το μαϊντανό,το σέλινο,το πιπέρι και το κούρκουμα. Προσθέτουμε την κανέλα,το αρνί και το κοτόπουλο.Ανακατεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.
Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τη φακή.
Σε ένα γουδί ή σε multi,χτυπάμε τα φύλλα κόλιαντρο με λίγο αλάτι, να γίνουν πάστα.
Βάζουμε στην κατσαρόλα τη φακή,την πάστα κόλιαντρο και τη ντομάτα.
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά και προσθέτουμε 1½ λίτρο νερό.
Βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και να λιώσουν τα υλικά.Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό.
Πέντε λεπτά πριν το σερβίρισμα, ρίχνουμε στη σούπα το αλάτι και το ζυμαρικό.
Μόλις πάρει βράση,αφήνουμε για 5-6 λεπτά και ρίχνουμε το σιμιγδάλι με το νερό,ανακατεύοντας συνέχεια για να μη σβολιάσει.
Βράζουμε για άλλα 3-5 λεπτά να μαλακώσει το ζυμαρικό και σερβίρουμε αμέσως με λεμόνι.
Buon apettito!!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών