5.11.12

ΚΙΜΑΔΟΤΥΡΟΠΙΤΑ









ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα

Για το φύλλο

-750 γρ. αλεύρι
-½ κούπα ελαιόλαδο
-2 κουτ.σούπας ξύδι
-1 αυγό χτυπημένο
-½ κούπα νερό χλιαρό
-αλάτι

Για τη γέμιση

-3/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-½ κούπα λευκό κρασί
-300 γρ. τριμμένη φέτα
-100 γρ. τριμμένο ένταμ
-100 γρ. τριμμένο γκούντα
-50 γρ. ροκφόρ (ή άλλο τυρί αν δε σας αρέσει)
-3 αυγά
-ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι και ανακατεύουμε ελαφρά με το χέρι.Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε το λάδι,το ξύδι,το αυγό και το νερό και ζυμώνουμε καλά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 3 μπαλάκια και τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσέτα μέχρι να ετοιμάσουμε τη γέμιση.
Βάζουμε σε ένα τηγάνι ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με τον κιμά.Αλατοπιπερώνουμε και μόλις ο κιμάς γίνει καφέ, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα τυριά και τα 2 αυγά.
Παίρνουμε ένα μπαλάκι από τη ζύμη και σε αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε με τον πλάστη ένα φύλλο για μικρό ταψάκι.Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το πρώτο φύλλο.
Στη συνέχεια απλώνουμε τη γέμιση ομοιόμορφα και ανοίγουμε 2 ακόμη φύλλα στρογγυλά.
Σκεπάζουμε με το ένα φύλλο τη γέμιση και λαδώνουμε και μετά με το άλλο και λαδώνουμε πάλι.
Τρυπάμε με ένα πιρούνι την επιφάνεια της πίτας και αλείφουμε με το αυγό.
Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο για μια ώρα περίπου,μέχρι να ροδίσει.Buon apettito!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών