5.11.12

ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ










ΥΛΙΚΑ για 1 μεσαίο ταψί

-10 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
-2 κούπες ζάχαρη
-2 βανίλιες
-2 κούπες καρύδια κοπανισμένα
-2 κούπες τριμμένη γαλέτα
-1 κ.γ. κανέλα
-1 κ.γ. κοπανισμένο γαρίφαλο

Για το σιρόπι

-2 κούπες ζάχαρη
-2 κούπες κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
-2 κούπες νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε στο μίξερ τους κρόκους με τη ζάχαρη για 3 λεπτά.Σε άλλο κάδο χτυπάμε τα ασπράδια και τις βανίλιες σε μαρέγκα και τη ρίχνουμε στους κρόκους ανακατεύοντας.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κανέλα,το γαρίφαλο,τα καρύδια και τη γαλέτα.Κατόπιν πασπαλίζουμε το μείγμα των αυγών.
Λαδώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μέσα.Ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο,μέχρι να πάρει ένα χρυσοκαφέ χρώμα.Αφήνουμε να κρυώσει για 20-30 λεπτά.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά μαζί, ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει το μείγμα.Αποσύρουμε από τη φωτιά, χαράζουμε την καρυδόπιτα και ρίχνουμε το σιρόπι.(να θυμάστε πάντα...ζεστό γλυκό...κρύο σιρόπι ή κρύο γλυκό ...ζεστό σιρόπι)
Buon apettito!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών