26.5.12

ΡΕΒΙΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ



















ΥΛΙΚΑ για 6 μερίδες


-2 φλιτζ. ρεβιθιά
-1/3 φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
-6 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 φλιτζ. του τσαγιού δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. της σούπας ρίγανη ξερή
-1 φλιτζ. του τσαγιού κορν φλάουρ
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-ελαιόλαδο & ηλιέλαιο
-1-2 κουτ.της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βάζουμε τα ρεβιθιά που έχουμε μουλιάσει απο βραδύς σε μια
κατσαρόλα με 2 κουτ. της σούπας αλάτι και νερό να τα σκεπάζει.
Τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 1½ ώρα μέχρι να μαλακώσουν.
Τα ξαφρίζουμε και φροντίζουμε το νερό να τα σκεπάζει.
Όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε και κρατάμε 3/4 απο το νερό
που έβρασαν τα ρεβίθια. Σε ενα τηγάνι σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε
το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα
Αποσύρουμε το τηγάνι απο τη φωτιά. Κρατάμε 1 φλιτζάνι απο τα 
βρασμένα ρεβίθια και τα υπόλοιπα τα βάζουμε σε ενα multi μαζί με το 
κον φλάουρ, το μείγμα απο τα κρεμμύδια και ½ φλιτζάνι απο το νερό.  
Τα χτυπάμε και αν το μείγμα είναι σφιχτό ρίχνουμε λίγο ακόμα νερό. 
Σε ενα μπολ με ενα πιρούνι λιώνουμε τα ρεβίθια μαζί με το δυόσμο 
και τη ρίγανη λίγο αλάτι και μπόλικο πιπέρι. Αφήνουμε το μείγμα στο
ψυγείο για μια ώρα και πλάθουμε τους ρεβιθοκεφτέδες. Σε ενα βαθύ
τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το ηλιέλαιο μισό-μισό το αφήνουμε
να κάψει καλά αλευρώνουμε τους ρεβιθοκεφτέδες ελαφρώς και τους ρίχνουμε
στο τηγάνι λίγους λίγους για 2-3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν καλά. Τοποθετούμε
τους ρεβιθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε.Buon apettito!!!
Μπορούμε να τους συνοδεύσουμε με Σκορδαλιά βλ. ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΜΕ ΨΩΜΙ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ 
η Χούμους βλ. ΧΟΥΜΟΥΣ



Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών