4.5.12

ΧΟΥΜΟΥΣ











ΥΛΙΚΑ


-200 γρ. ρεβίθια
-1 δαφνόφυλλο
-1 κρεμμύδι
-1 κ.γ.κύμινο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-5 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-3 κουτ.σούπας ταχίνι
-3 κουτ.σούπας νερό από το βράσιμο των ρεβιθιών
-4 κουτ.σούπας χυμό λεμονιού
-αλάτι,πιπέρι


Για την γαρνιτούρα:
-1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
-1 κουτ.σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κουτ.σούπας κουκουνάρι καβουρδισμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Μουλιάζουμε τα ρεβίθια από το βράδυ και την επόμενη τα βράζουμε σε άφθονο νερό με το δαφνόφυλλο και με ολόκληρο το κρεμμύδι, μέχρι να μαλακώσουν.Ρίχνουμε το αλάτι προς το τέλος του μαγειρέματος.Σουρώνουμε τα ρεβίθια και κρατάμε λίγο από το ζουμί τους.Διαλύουμε το ταχίνι σε μπολάκι με νερό.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το κουκουνάρι σε μέτρια φωτιά,ανακατεύοντας συνεχώς.Περνάμε από το μπλέντερ τα ρεβίθια και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.Αν βγει το μείγμα σφιχτό, προσθέτουμε λίγο νερό ή ελαιόλαδο.Σερβίρουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με την πάπρικα,τον μαϊντανό και το κουκουνάρι.Buon appetito!


Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών