3.5.12

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΑΙ ΤΥΡΙΑ















ΥΛΙΚΑ για 8 άτομα


-500 γρ.λαζάνια(αυτά που δεν θέλουν βράσιμο)
-500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-3 κουτιά ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα(από 400 γρ.)
-2 κουτ.σούπας ντοματοπελτέ
-1 κουτ.σούπας ζάχαρη
-2 μπάλες μοτσαρέλα τριμμένη
-1½ φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα
-1½ φλιτζάνι τριμμένο μανούρι
-4 κ.γ. ξερό βασιλικό
-2 κ.γ.θυμάρι
-ελαιόλαδο
-αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο σε 3 κουτ. ελαιόλαδο.
Ρίχνουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 7-8 λεπτά.(μέχρι να καφετίσει).Ανακατεύουμε για να σπάσουν οι σβόλοι του κιμά.Προσθέτουμε τα ντοματάκια,τον πελτέ,2 κουτ. βασιλικό,το θυμάρι,τη ζάχαρη,αλάτι και πιπέρι.Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 20 λεπτά.(αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε τα τυριά με τον υπόλοιπο βασιλικό και λίγο αλάτι.Κρατάμε από το μείγμα των τυριών ένα φλιτζάνι.Σε ένα πυρέξ 30Χ40 εκ. περίπου,ρίχνουμε λίγη σάλτσα στην βάση του.Στρώνουμε μια σειρά λαζάνια,πασπαλίζουμε με τα τυριά και από πάνω πάλι σάλτσα. Συνεχίζουμε πάλι με μια στρώση λαζάνια,τα τυριά και την σάλτσα.Στην τελευταία στρώση φροντίζουμε η σάλτσα να καλύψει όλη την επιφάνεια για να μην ξεραθούν τα λαζάνια.
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο (με την γυαλιστερή πλευρά προς τα πάνω)και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και απλώνουμε στην επιφάνεια το μείγμα των τυριών που έχουμε κρατήσει.Ψήνουμε χωρίς να το σκεπάσουμε για 10 λεπτά ακόμη.Βγάζουμε τα λαζάνια από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν για 15-20 λεπτά πριν τα κόψουμε.Buon appetito!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών