25.5.12

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΑΝΣΕΤΑ

















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-500 γραμ. ζυμαρικά κοντά
-400 γραμ πανσέτα κομμένη σε κυβάκια
-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
-2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
-2 κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα μόνο
-2 κουτ. της σούπας βούτυρο η μαργαρίνη
-1 σφηνάκι λευκό κρασί
-2 κουτ. της σούπας μουστάρδα
-200 ml ζωμός λαχανικών
-200 γραμ παρμεζάνα
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τσιγαρίζουμε την πανσέτα σε ενα αντικολλητικό τηγάνι για 5-6 λεπτά
ανακατεύοντας για να ροδίσει απ' ολες τις πλευρές. Ρίχνουμε στο τηγάνι
σκόρδο ,τα κρεμμύδια,το θυμάρι,και ανακατεύουμε καλά. ρίχνουμε το 
βούτυρο η τη μαργαρίνη χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε για
5 λεπτά περίπου το μαγείρεμα μέχρι να ξανθύνουν τα κρεμμύδια.
Σβήνουμε με το κρασί ρίχνουμε τη μουστάρδα και το ζωμό αλατοπιπερώνουμε
(το αλάτι με προσοχή) ανακατεύουμε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε
τη σάλτσα για 15-20 λεπτά.Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα 
ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου για να γίνουν al dente 
Δηλαδή 2 λεπτά λιγότερα .Με μια τρυπητή κουτάλα μεταφέρουμε τα ζυμαρικά 
στο τηγάνι ώστε να πάρουμε και λίγο από το νερό τους. Ανακατεύουμε για 2-3
λεπτά με προσοχή και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με λίγη παρμεζάνα. Buon apettito!!



Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών