9.8.13

ΑΤΖΕΜ ΠΙΛΑΦΙ










ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-800 γραμ. μοσχάρι για μαγειρευτό (ελιά η σπάλα) κομμένο σε μικρά κομμάτια
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες (προαιρετικά)
-2 κουτ. της σούπας εκλεκτό βούτυρο (για το ρύζι)
-4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο (για το κρέας)
-300 γραμ ρύζι Καρολίνα
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το μοσχάρι μαζί με το κρεμμύδι. Τσιγαρίζουμε το μοσχάρι απ όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει πολύ καλά  ρίχνουμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε ελαφρά ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε ζεστό νερό (τόσο ώστε να σκεπάζει το φαγητό 3-4 εκατοστά). 

Όταν αρχίζει να βράζει το νερό σκεπάζουμε τη κατσαρόλα χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και βράζουμε το μοσχάρι για 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Περίπου 10-15 λεπτά πριν γίνει το κρέας ρίχνουμε σε μια άλλη κατσαρόλα το βούτυρο  και τσιγαρίζουμε το ρύζι για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχεία μέχρι να πάρει ένα ελαφρά ξανθό χρώμα.
 Όταν είναι έτοιμο το μοσχάρι το βγάζουμε από τη κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλα. Μετράμε το ζωμό ώστε να είναι 900 ml- 1 lit ρίχνουμε μέσα το ρύζι  αλατίζουμε λίγο ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε ήσυχο να μαγειρευτεί.
Από τη στιγμή που αρχίζει το φαγητό να βράζει μετράμε 10 λεπτά και κοιτάμε αν χρειάζεται να προσθέσουμε νερό( πάντα ζεστό) και συνεχίζουμε για λίγα λεπτά το μαγείρεμα. Όταν είναι έτοιμο
αποσύρουμε από τη φωτιά ρίχνουμε μέσα το μοσχάρι σκεπάζουμε το φαγητό με μια πετσέτα το καπακώνουμε και το αφήνουμε
έτσι για μίση ώρα. 
Δοκιμάζουμε αν είναι όσο βρασμένο θέλουμε αν όχι προσθέτουμε λίγο βραστό νερό και το σκεπάζουμε πάλι για 10 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Buon apettito!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών