9.8.13

ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ ΠΑΝΕ














ΥΛΙΚΑ για ένα μικρό κουνουπίδι

-1 κουνουπίδι γύρω στα 700 γραμ
-3-4 αυγά
-250 γραμ παρμεζάνα τριμμένη
-200 γραμ φρυγανιά τριμμένη
-150 ml ελαιόλαδο
-αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι από το κοτσάνι το πλένουμε καλά και κόβουμε τα μπουκετάκια.
Σε μια κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό ζεματίζουμε το κουνουπίδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαλακώσει ελαφρά αλά να μείνει al dente. Χτυπάμε τα αυγά με ένα πιρούνι σε ένα βάθη πιάτο και σε δυο πιάτα ακόμα βάζουμε στο ένα τη παρμεζάνα και στα δεύτερο τη φρυγανιά. Βουτάμε τα μπουκετάκια διαδοχικά πρώτα στο αυγό, μετά στη παρμεζάνα και τέλος στη φρυγανιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε ένα βάθη τηγάνι και τηγανίζουμε το κουνουπίδι σε 2-3 δόσεις για 2 – λεπτά μέχρι να κάνουν μια χρυσή κρουστά.
Τα απλώνουμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια.
Σερβίρουμε ζεστά συνοδεία με   ΝΤΙΠ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ η σκέτο γιαούρτι με γλυκιά πάπρικα
Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών