ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-4 μπριζόλες μοσχαρίσιες
-1 κιλό πατάτες ολόκληρες με τη φλούδα
- αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑΤΑ
-1 κούπα μαυροδάφνη
-6 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-3 σκελίδες σκόρδο λειωμένες
-2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
-1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
-1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ
-1 κούπα μαυροδάφνη
-2 κουτ. της σούπας μαύρη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα σκεύος όλα τα υλικά της μαρινάτας και
βάζουμε μέσα τις μπριζόλες. Το σκεπάζουμε και το
βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες. Οταν
βγάλουμε τις μπριζόλες από τη μαρινάτα ρίχνουμε μέσα τις
πατάτες και τις αφήνουμε μέχρι να τις ψήσουμε.
Ψήνουμε τις πατάτες στο BBQ και τις αλατοπιπερώνουμε
λίγο πριν από το τέλος. Βράζουμε τη μαυροδάφνη μαζί με τη
ζάχαρη μέχρι να γίνει σαν γλάσο. Ψήνουμε τις μπριζόλες
στο BBQ και από τις δυο πλευρές ανάλογα με το πόσο
ψημένες τις θέλουμε.(μισοψημένο: 57°C - 60°C , μέτριο:
62°C- 64°C, καλοψημένο 72°C- 74°C ). Σερβίρουμε το
κρέας με τις πατάτες και σε ένα μπολάκι τη σάλτσα μαυροδάφνης
Buon appetito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου