-1+1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
-1 φακελάκι μαγιά
-½ κούπα περίπου χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για τη ζύμη)
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο αλεύρι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα δάχτυλα και μετά με τα χεριά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας.
Όταν είναι έτοιμη την κάνουμε μια μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες να διπλασιαστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, όχι με πλαστή, από το κέντρο προς τα έξω με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λεπτότερη στο κέντρο και πιο χοντρή στο εξωτερικά σημεία.
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι με το αλάτι.
Κάνουμε μια λακούβα στο κέντρο.Λιώνουμε τη μαγιά στο νερό και το προσθέτουμε στο αλεύρι.
Αρχίζουμε να ζυμώνουμε με τα δάχτυλα και μετά με τα χεριά μέχρι η ζύμη να μη κολλάει στα χέρια μας.
Όταν είναι έτοιμη την κάνουμε μια μπάλα, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε τουλάχιστον για 3 ώρες να διπλασιαστεί. Ανοίγουμε τη ζύμη με τα δάχτυλα, όχι με πλαστή, από το κέντρο προς τα έξω με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι λεπτότερη στο κέντρο και πιο χοντρή στο εξωτερικά σημεία.
ΥΛΙΚΑ για τη πίτσα
-200 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
-3 κουτ. της σούπας σάλτσα ντομάτας
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
- 4 φέτες ντομάτα ξεσποριασμένες
-½ κουτ. του γλυκού θυμάρι
- μια πρέζα κύμινο
-μια πρέζα κόλιαντρο ξερό
-κασέρι τριμμένο
-αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ (για την πίτσα)
Σοτάρουμε το κιμά σε ενα τηγάνι μαζί με το κρεμμύδι , το σκόρδο , το θυμάρι
αλατοπίπερο, το κύμινο, και το κόλιαντρο. Μαγειρεύουμε το κιμά για 7-8 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Απλώνουμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα τη ζύμη.
Αλείφουμε με τη σάλτσα ντομάτας.
Απλωνουμε επανω το κιμα βάζουμε τη ντομάτα αλατοπιπερώνουμε
και βάζουμε την πίτσα στο φούρνο στους 280° βαθμούς, στις αντιστάσεις, στη πιο χαμηλή σχάρα για 10- 15 λεπτά μέχρι να γίνει η ζύμη τραγανή.Buon appetito!!
Τέλειο.
ΑπάντησηΔιαγραφή