ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-1 κότσι χοιρινό δυο κιλά με το κόκαλο
-4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε χοντρά κομμάτια
-2 κουτ. της σούπας πάπρικα γλυκιά
-1 κουτ. του γλυκού κύμινο σε σπόρους
-½ κούπα ελαιόλαδο
-1 λίτρο μπίρα lager
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού πλήνουμε και σκουπίσουμε καλά το κότσι το αλατοπιπερώνουμε και το πασπαλίζουμε με τη πάπρικα και το κύμινο . Το βάζουμε σε μια γάστρα η ένα ταψί και του ρίχνουμε το ελαιόλαδο . Ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια και τη μπίρα σκεπάζουμε τη γάστρα η καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 190° βαθμούς και το αφήνουμε να ψηθεί για 2½ ώρες περίπου . Οταν το φαγητό είναι έτοιμο το ξεσκεπάζουμε και το αφήνουμε για 20-25 λεπτά ακόμα για να ροδίσει και να κάνει ωραία κρούστα. σερβίρουμε το φαγητό με πατάτες τηγανητές .Buon appetito
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου