19.1.13

ΤΗΓΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟΥ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ












ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-2 μπαστούνια χωριάτικο λουκάνικο
-500 γραμ. φρέσκα μανιτάρια
-1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 
-1 ποτήρι κρασί λευκό
-2 κουτ. του γλυκού θυμάρι
-1 λεμόνι (το χυμό του)
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια όχι με νερό αλλά με ένα σφουγγάρι η τα ξεφλουδίζουμε με ένα μαχαιράκι.
Κόβουμε τα λουκάνικα σε ροδέλες και σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς άλλη λιπαρή ουσία, τα τηγανίζουμε καλά ώστε να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. 
Όταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι με το λίπος από τα λουκάνικα σοτάρουμε λίγο το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια.
Τα σοτάρουμε μαζί με το κρεμμύδι , για 7-8 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν λίγο και ρίχνουμε μέσα τα λουκάνικα.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά και ρίχνουμε το κρασί.
Αλατοπιπερώνουμε (προσοχή στο αλάτι ανάλογα με το λουκάνικο που έχουμε).
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί σε μέτρια φωτιά μέχρι να μελώσει η σάλτσα περίπου για 15-20 λεπτά.
Πέντε λεπτά πριν γίνει το φαγητό ρίχνουμε το θυμάρι.
Σερβίρουμε σε πιατέλα περιχύνοντας το φαγητό με χυμό λεμόνι. 
Συνοδεύουμε με φρυγανισμένο ψωμί. Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών