4.11.12

QUICHE Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΗ











ΥΛΙΚΑ για μια τάρτα 30 εκ. περίπου

-300 γρ. αλεύρι
-140 γρ. βούτυρο κρύο
-3-4 κουτ.σούπας κρύο νερό
-1 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:

-130 γρ. ψιλοκομμένο μπέικον
-3 αυγά χτυπημένα
-2 κούπες κρέμα γάλακτος
-αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο
-λίγο αλεύρι και βούτυρο για τη φόρμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και ανακατεύουμε με το αλάτι.Κόβουμε το βούτυρο σε κύβους και το ρίχνουμε στο κέντρο του αλευριού.Τρίβουμε με τα χέρια το βούτυρο με το αλεύρι μέχρι το μείγμα να γίνει ψίχουλα.Ρίχνουμε το νερό,ανακατεύουμε και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει βελούδινη η ζύμη.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο κρύο νερό ακόμα.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.Βγάζουμε από το ψυγείο,την αφήνουμε για 5-6 λεπτά και ανοίγουμε με τον πλάστη.
Απλώνουμε στην ταρτιέρα 30 εκ. περίπου αφού πρώτα την έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
Την ξαναβάζουμε στο ψυγείο για άλλα 30 λεπτά.
Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς άλλη λιπαρή ουσία.Στραγγίζουμε από το λίπος και αφήνουμε να κρυώσει.
Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος,αλάτι,πιπέρι και λίγο μοσχοκάρυδο.
Απλώνουμε το μπέικον,περιχύνουμε με το μείγμα αυγών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 30-45 λεπτά,μέχρι να ροδοκοκκινίσουν τα πλαϊνά και η γέμιση.
Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.Buon apettito!!!



Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks