ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-1 κιλό μικρές πατάτες
-8 φέτες μπέικον
-1 κούπα τριμμένη γραβιέρα
-ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε καλά τις πατάτες όπως είναι με τη φλούδα και τις αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε στους 180° C σε προθερμασμένο φούρνο για 50 λεπτά περίπου.Κόβουμε κατά μήκος στη μέση και αδειάζουμε τη ψίχα με ένα κουτάλι.
Σοτάρουμε το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.
Αλατοπιπερώνουμε τις φλούδες,ρίχνουμε το μπέικον και πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα.
Ψήνουμε στους 200° C σε προθερμασμένο φούρνο για 10 λεπτά και σερβίρουμε.Buon apettito!!!
Tip!Μην πετάξετε την ψίχα, χρησιμοποιήστε τη για πουρέ πατάτας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου