3.11.12

ΡΟΛΟ ΣΕ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ









ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-2 φύλλα κρούστας
-1 κουτ.σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένα
-ελαιόλαδο για το τηγάνι

Για τη γέμιση:

-80 γρ. αρνίσιο κιμά
-80 γρ. χοιρινό κιμά
-150 γρ. κιμά κοτόπουλου
-3 κουτ. σούπας τριμμένη ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
-½ κούπα δυόσμο,βασιλικό,θυμάρι και ρίγανη φρέσκα και ψιλοκομμένα
-½ κούπα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
-2 κουτ.σούπας φιστίκια Αιγίνης ψημένα
-1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
-αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και ζυμώνουμε καλά.Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν τα αρώματα.
Ξεχωρίζουμε τα 2 φύλλα κρούστας και τα απλώνουμε στον πάγκο.Τα βουτυρώνουμε με ένα πινέλο και τα διπλώνουμε στη μέση. Μοιράζουμε το μείγμα του κιμά στα δύο φύλλα, απλώνοντας το στη στενή πλευρά του φύλλου και διπλώνουμε σε ρολό.Τυλίγουμε τα ρολά με μεμβράνη και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.Αφαιρούμε τη μεμβράνη,τα κόβουμε σε ροδέλες 2 εκατοστών περίπου και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
Τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι και σερβίρουμε σε πιατέλα με πράσινη σαλάτα.Buon apettito!!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks