3.11.12

ΧΟΙΡΙΝΑ ΠΑΪΔΑΚΙΑ ΜΕ ΠΑΠΡΙΚΑ










ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

-2½-3 κιλά παϊδάκια χοιρινά (σιδηρόδρομο)
-2 κουτ. σούπας αλάτι χοντρό
-½ κούπα ζάχαρη
-2 κ.γ. ρίγανη
-2 κ.γ. κύμινο
-1½ λεμόνι το χυμό του
-½ κ.γ. μπούκοβο
-1 κ.γ. τσίλι
-1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή
-½ κούπα ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και σκουπίζουμε τα παϊδάκια με χαρτί κουζίνας.Αφαιρούμε την γυαλιστερή μεμβράνη από το εσωτερικό των πλευρών και τα αραδιάζουμε σε γυάλινο σκεύος.Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλάτι,τη ζάχαρη,τη ρίγανη και το κύμινο.Πασπαλίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές,σκεπάζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ να μαριναριστεί.
Βγάζουμε από το ψυγείο, το ξεσκεπάζουμε και αφήνουμε 2 ώρες ώστε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100° C.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λεμόνι,το μπούκοβο,το τσίλι,την πάπρικα και το λάδι.
Σκουπίζουμε και στεγνώνουμε το κρέας από τη μαρινάτα με χαρτί κουζίνας.
Σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόχαρτο, αραδιάζουμε τα παϊδάκια και αλείφουμε με το μείγμα όλες τις πλευρές.Ψήνουμε για 3½-4½ ώρες, μέχρι το κρέας να μαλακώσει πολύ.
Ξεχωρίζουμε τα παϊδάκια και σερβίρουμε.Buon apettito!!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών