22.10.12

ΠΕΙΝΙΡΛΙ ΜΕ ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ








ΥΛΙΚΑ για 4-5 κομμάτια

Για τη ζύμη:

-1 κιλό αλεύρι σκληρό
-45γρ. νωπή μαγιά
-1 κ.γ. αλάτι
-2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-150 ml φρέσκο γάλα χλιαρό
-150 ml νερό χλιαρό

Για τη γέμιση:

-150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
-5 κουτ.σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 λίτρο φρέσκο γάλα
-1 πρέζα φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
-400 γρ. τριμμένο κασέρι
-10-12 φέτες παστουρμά
-8-10 κρόκους από αυγά
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη: Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να έχουμε μια ομοιογενή ζύμη.Αφήνουμε για τουλάχιστον ½ ώρα να ξεκουραστεί.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια 80 γρ. περίπου και με τη βοήθεια του πλάστη,τα ανοίγουμε σε οβάλ φύλλα πάχους 1 εκ.Πιέζουμε με τα δάχτυλα τις 2 άκρες και γυρίζουμε τα πλαϊνά, να μοιάζει σαν βαρκούλα.Τα βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και τα ψήνουμε για 5-7 λεπτά, για να κρατήσουν το σχήμα τους.

Για τη γέμιση:Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει,ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάρει χρώμα.Προσθέτουμε το γάλα και το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να γίνει μια παχύρευστη κρέμα.Βγάζουμε από τη φωτιά,αλατοπιπερώνουμε , ρίχνουμε το 300γρ. κασέρι και ανακατεύουμε καλά.
Μοιράζουμε το μείγμα στα πεϊνιρλί,στρώνουμε 2-3 φέτες παστουρμά,βάζουμε 2 κρόκους αυγού,πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κασέρι και ψήνουμε για 15 λεπτά.Σερβίρουμε ζεστά με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών