21.10.12

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΡΔΟ













ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα

-2 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ.σούπας βούτυρο
-1 κοτόπουλο 1½-2 κιλά κομμένο σε 6 μερίδες 
-30-40 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες(μην τρομάζετε!)
-½ κούπα λευκό κρασί
-½ κούπα ζωμό κότας
-1 κούπα πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ξεπλυμένες και στραγγισμένες
-ρίγανη
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι, ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο,προσθέτουμε ρίγανη και το σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά από όλες τις πλευρές.
Προσέχουμε μην καεί.Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μισό.
Κάτω από το κοτόπουλο, απλώνουμε ομοιόμορφα τα σκόρδα και σοτάρουμε για 8-10 λεπτά,κουνώντας πότε πότε το τηγάνι, μέχρι τα σκόρδα να ροδίσουν.Σιγά σιγά προσθέτουμε το κρασί,το ζωμό και τις ελιές.κουνάμε το τηγάνι και με ξύλινη κουτάλα ξύνουμε τις νοστιμιές που έχουν κολλήσει.Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 10-12 λεπτά, μέχρι το ζουμί που βγαίνει όταν τρυπάμε το κοτόπουλο να είναι διαφανές.Σερβίρουμε βάζοντας μαζί σάλτσα,σκόρδα και ελιές.
Συνοδεύουμε με ψητές πατάτες ή ρύζι ή πουρέ.Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών