ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
-500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
-1 κρεμμύδι ψιλικομμένο
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
-ψύχα από 4 φέτες ψωμί μπαγιάτικο,μουσκεμένη και στιμμένη
-½ ματσάκι ψιλικομμένο μαϊντανό
-½ κ.γ. τσιμένι τριμμένο
-1 κ.γ. ρίγανη
-4 κουτ.σούπας κουκουνάρι
-1 αυγό
-4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-αλάτι και πιπέρι
Για την κρύα σάλτσα:
-2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές ψιλικομμένες
-1 ντομάτα μέτρια ψιλoκομμένη
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-1/3 κούπας ελαιόλαδο
-1 φέτα ψωμί μπαγιάτικο κομμένο σε κομματάκια
-2 κουτ.σούπας ξύδι
-αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε μια γαβάθα όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά. Αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για 1-2 ώρες και στη συνέχεια πλάθουμε τα κεφτεδάκια.
Αλείφουμε ένα ρηχό ταψί με λάδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 25-30 λεπτά.
Για τη σάλτσα:
Βάζουμε όλα τα υλικά στο multi αλατίζουμε και πολτοποιούμε.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα.Buon apettito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου