14.10.12

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ,ΚΑΤΙΚΙ ΚΑΙ ΓΡΑΒΙΕΡΑ











ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη:


-250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-125 γρ.βούτυρο
-2 κρόκοι αυγών
-λίγο αλάτι
-30 με 40 γρ. νερό


Για τη γέμιση:

-8 πιπεριές Φλωρίνης

-300 γρ. κατίκι Δομοκού
-150 γρ. γραβιέρα
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 κ.γ. θυμάρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για την ζύμη:
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας ελαφρά με το χέρι
και προσθέτουμε το ελαφρά λιωμένο βούτυρο,τους κρόκους και λίγο λίγο το
νερό και ζυμώνουμε.
(αν χρειαστεί προσθέτουμε αλεύρι ίσα η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια).
Στρώνουμε την ζύμη με τα χέρια σε μία ταρτιέρα να πιάσει και τα τοιχώματα
γύρω γύρω.

Για τη γέμιση:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220° C και βάζουμε τις πιπεριές στη σχάρα.Τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι να μαυρίσουν καλά απέξω.Τις βάζουμε σε ένα βαθύ πιάτο, αλατίζουμε και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο πιάτο, ώστε να ιδρώσουν και να ξεφλουδίζονται πιο εύκολα.
Μετά από 10 λεπτά, με τη βοήθεια ενός μαχαιριού,αφαιρούμε την φλούδα,το κοτσάνι και τα σπόρια.
Παίρνουμε την σάρκα από τις πιπεριές και την κόβουμε κομματάκια.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πιπεριές,το κατίκι, το λάδι και το θυμάρι.Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στην τάρτα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη γραβιέρα.
Σκεπάζουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο (η ματ πλευρά από πάνω) και την βάζουμε στους 200° C για 30-45  λεπτά περίπου.Στα 20 λεπτά βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και χαμηλώνουμε στους 180° C .
Αφήνουμε να ροδίσει, βγάζουμε την τάρτα από το φούρνο και αφήνουμε να ξεκουραστεί.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα. Buon apettito!!





Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών