ΥΛΙΚΑ για 4-6 άτομα
-12 μεγάλα μανιτάρια άσπρα ή πορτομπέλλο
-200 γρ. ανθότυρο
-1 κούπα τριμμένη κεφαλογραβιέρα
-ξύσμα από 1 λεμόνι
-1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη (αν θέλετε)
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
-200 γρ. φρέσκο βούτυρο
-½ κούπα ρίγανη ή μαντζουράνα ή μαϊντανό ψιλοκομμένο
-ελαιόλαδο
-ρόκα για το σερβίρισμα
-λίγη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα κομμένη σε φλούδες
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σκουπίζουμε καλά τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και αφαιρούμε τα ποδαράκια τους.
Τα ψιλοκόβουμε και τα σοτάρουμε με λίγο λάδι και την πιπερίτσα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το ανθότυρο, το ξύσμα λεμονιού,τα σοταρισμένα ποδαράκια,το σκόρδο,το βούτυρο και το τριμμένο τυρί.Αλατοπιπερώνουμε,ρίχνουμε την ρίγανη ή τα άλλα μυρωδικά και ανακατεύουμε καλά.
Γεμίζουμε τα μανιτάρια με το μείγμα και τα αραδιάζουμε σε ένα ρηχό ταψί.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° C για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να ροδίσει η επιφάνεια.Σερβίρουμε σε πιατέλα πάνω στη ρόκα και αν θέλουμε γαρνίρουμε με τις φλούδες του τυριού πάνω από κάθε μανιτάρι.Σερβίρουμε ζεστά.Buon apettito!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου