14.10.12

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΕΣ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-300 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
-2 πιπεριές κόκκινες
-2 πιπεριές κίτρινες
-1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
-3 κοτσάνια σέλερη ψιλοκομμένα
-4 ντοματίνια αποφλοιωμένα και ξεσποριασμένα, ψιλοκομμένα
-½ κούπα βασιλικό ψιλοκομμένο
-½ ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
-1 λίτρο ζωμό κότας ζεστό
-150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
-75 γρ. βούτυρο (ανάλατο)
-ελαιόλαδο
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ψήνουμε στο γκριλ τις πιπεριές μέχρι να σκουρύνει η φλούδα τους. Αφήνουμε σε ένα μπολ και καλύπτουμε με μεμβράνη.Μετά από 10 λεπτά αφαιρούμε την φλούδα,τα σπόρια και ψιλοκόβουμε.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σέλερη. Ρίχνουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Προσθέτουμε μια κουτ. σούπας ζωμό. Όταν απορροφηθεί προσθέτουμε άλλη μια κουτ. σούπας και συνεχίζουμε την διαδικασία μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλο το  ζωμό.
Όταν το ρύζι φτάσει στο σημείο να είναι al dente στο κέντρο του κόκκου του, ρίχνουμε τις πιπεριές,τα ντοματίνια,την παρμεζάνα,το βασιλικό και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι το ριζότο να χυλώσει.
Αν θέλουμε προσθέτουμε έξτρα παρμεζάνα,αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε. Buon apettito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών