14.10.12

ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΥΤΟ











ΥΛΙΚΑ για 6-8 άτομα

-400 γρ. ρύζι καρολίνα ή αρμπόριο
-500 γρ. μανιτάρια φρέσκα
-600 ml ζωμό από τα "ποδαράκια" των μανιταριών
-10 κλαδάκια θυμάρι ψιλοκομμένο ή 2 κ.γ. ξερό θυμάρι
-40 γρ. προσούτο ψιλοκομμένο
-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-200 ml κρασί λευκό
-600 ml ζωμό κότας
-80 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
-60 γρ. βούτυρο φρέσκο
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα μανιτάρια με μια βρεγμένη πετσέτα και κόβουμε τα ποδαράκια τους.Τα σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε 800 ml καυτό νερό.Αφήνουμε να βράσουν για τουλάχιστον 20 λεπτά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα.Κρατάμε στην άκρη περίπου 600 ml από αυτόν τον ζωμό.
Κόβουμε τα κεφάλια των μανιταριών σε φέτες και σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με 1 κουτ. σούπας φρέσκο βούτυρο.Σε άλλο τηγάνι σοτάρουμε το προσούτο μόνο του, χωρίς λιπαρή ουσία.
Βάζουμε σε 1 κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει και να γυαλίσει.Προσθέτουμε το ρύζι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σβήνουμε  με το κρασί και μόλις απορροφηθεί αρχίζουμε να προσθέτουμε με μια κουτάλα της σούπας τον ζωμό του κοτόπουλου,μετά εναλλάξ μια κουτάλα της σούπας με τον ζωμό των μανιταριών,μέχρι το ρύζι να τον απορροφά την κάθε φορά.Συνεχίζουμε να ρίχνουμε εναλλάξ τους ζωμούς και ενδιάμεσα ανακατεύουμε που και που.
Μόλις το ρύζι γίνει al dente στο κέντρο του κόκκου του και χυλώσει το ριζότο, ρίχνουμε τα μανιτάρια και το προσούτο. Προσθέτουμε στο τέλος το υπόλοιπο βούτυρο,την παρμεζάνα, αλατοπίπερο και τελευταίο το θυμάρι.Buon apettito!!



Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών