14.10.12

ΑΡΝΑΚΙ η ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΦΡΙΚΑΣΕ










ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα

-1½ κιλό αρνάκι η μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
-500 γραμ μαρούλι
-500 γραμ. λάπαθα
-λίγες καυκαλίθρες
-10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
-1 κρεμμύδι μεγάλο περασμένο στο τρίφτη
-1 κούπα μάραθο ψιλοκομμένο
-1 κούπα ελαιόλαδο
-2 αυγά
-1½ λεμόνι το χυμό του
-1 ποτήρι νερό ζεστό
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδοκοκκινίσει από όλες τις πλευρές.Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια.Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά και ξαναρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
Ανακατεύουμε, προσθέτουμε 1½ νεροπότηρο νερό και περιμένουμε να πάρει βράση.Αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 10 λεπτά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα τα χορταρικά(εκτός του μάραθου).Πιέζουμε να χωρέσουν όλα στην κατσαρόλα,σκεπάζουμε και και αφήνουμε να μαραθούν τα χόρτα μέχρι να μειωθεί ο όγκος τους.
Στην συνέχεια αλατίζουμε και ανακατεύουμε καλά.Μαγειρεύουμε για τουλάχιστον 1 ώρα μέχρι το κρέας και τα χόρτα να είναι πολύ τρυφερά.Τότε ρίχνουμε μέσα τον μάραθο και ανακατεύουμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά και ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζουμε τα αυγά σε κρόκους και ασπράδια.Χτυπάμε τους κρόκους μέχρι να ασπρίσουν και τα ασπράδια μέχρι να αφρίσουν και να αρχίσουν να πήζουν.Ρίχνουμε μέσα τους χτυπημένους κρόκους και σιγά σιγά το λεμόνι.Συνεχίζουμε να χτυπάμε προσθέτοντας 2-3 μεγάλες κουταλιές ζουμί από την κατσαρόλα.Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα με το φρικασέ και ανακινούμε να πάει παντού το αυγολέμονο. Αφήνουμε να πάρει μια ελαφριά βράση και σβήνουμε την φωτιά.Buon apettito!!



Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

1 σχόλιο:

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών