14.10.12

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΥΡΑ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-1 κιλό μοσχάρι ελιά κομμένο σε μπουκιές
-½ κούπα ελαιόλαδο
-1 κ.γ. μείγμα μπαχαρικών για κρεατικά
-1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα
-1 καρότο κομμένο σε κυβάκια
-2 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 δαφνόφυλλα
-200 ml ξανθιά μπύρα
-3-4 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
-αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Με μια βρεγμένη πετσέτα καθαρίζουμε τα μανιτάρια και τα κόβουμε στα 4.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά το κρέας,αφού το έχουμε πασπαλίσει με το μείγμα κρεατικών,μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές.Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι,το σέλινο,τα καρότα,τα δαφνόφυλλα και τα μανιτάρια και ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαραθούν. Σβύνουμε με την μπύρα,αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό.Προσθέτουμε 2 κούπες ζεστό νερό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Σιγοβράζουμε περίπου για 1½ με 2 ώρες μέχρι το κρέας να μαλακώσει καλά.Τσεκάρουμε να δούμε μήπως έχει απορροφήσει τα υγρά και συμπληρώνουμε λίγο λίγο ζεστό νερό.Πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά,ρίχνουμε τον μαϊντανό. Σερβίρουμε με ροδέλες βραστής πατάτας ή με ρύζι basmati ή πουρέ.
(Η συνταγή μπορεί να γίνει με όποιο κρέας θέλουμε ή πουλερικό, απλώς μειώνουμε τον χρόνο βρασίματος). Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών