13.10.12

ΚΟΚΟΡΑΣ ΜΕ ΖΥΜΑΡΙΚΑ















ΥΛΙΚΑ για 5 άτομα

-1 κόκορας κομμένος σε μερίδες
-1 πακέτο ζυμαρικά (σπαγγέτι, κοφτό μακαρονάκι,ταλιατέλες, βίδες, κοχύλια, λειριά,κ.λπ.)
-2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
-1 κουτ. της σούπας πελτέ ντομάτας
-500 γραμ. ντοματάκια κονκασέ
-½ κούπα ελαιόλαδο
-½ κούπα κόκκινο κρασί
-½ κούπα κονιάκ
-5-6 κόκκους μπαχάρι
-1 ξυλάκι κανέλα 
-2 δαφνόφυλλα
-λίγο αλεύρι
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-μυτζήθρα η ένα σκληρό πικάντικο τυρί τριμμένο 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τον κόκορα  το στραγγίζουμε, αλατοπιπερώνουμε καλά και αλευρώνουμε ελαφρά τα κομμάτια (για να μη κολλήσουν στο σοτάρισμα).
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο και ροδίζουμε καλά τα κομμάτια του κόκορα απ' όλες τις μεριές.. Αφήνουμε τον σοταρισμένο κόκορα στην άκρη και ρίχνουμε στη κατσαρόλα 
το υπόλοιπο ελαιόλαδο  Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά για 1-2 λεπτά ρίχνουμε  μέσα το κόκορα ανακατεύουμε καλά δυναμώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κονιάκ και το κρασί ανακατεύουμε και βράζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Οταν
εξατμιστεί ρίχνουμε μέσα τα μπαχάρια, τη κανέλα, τα δαφνόφυλλα,τα ντοματάκια κονκασέ, το πελτέ,
αλατοπιπερώνουμε ανακατεύουμε καλά χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια σκεπάζουμε τη κατσαρόλα
και σιγοβράζουμε μέχρι να γίνει ο κόκορας και να "μελώσει" η σάλτσα  Αφού έχουμε βράσει τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου αφαιρούμε από τη κατσαρόλα το κόκορα και λίγη από τη σάλτσα  ρίχνουμε μέσα τα ζυμαρικά και τα ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά 
με μυτζήθρα και τον κόκορα από πάνω πασπαλισμένο με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ενα μπουκάλι κόκκινο κρασί κατά προτίμηση "Μπρούσκο". Buon apettitto!!



Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών