11.10.12

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΚΟΥΡΚΟΥΜΑ








ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-1.500 γραμ κοτόπουλο κομμένο σε κομμάτια
-1 κουτ. του γλυκού τζίντζερ τριμμένο 
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο 
-2 κουτ της σούπας χυμό λεμόνι
-1½ κουτ. του γλυκού κουρκουμά
-2 κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες
-2 κρεμμύδια  στο multi
-ελαιόλαδο (για το τηγάνι)
-1κουτ. της σούπας κόλιαντρο ψιλοκομμένο
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο καλά Βάζουμε το κρέας σε ενα μπολ μαζί με το 
τζίντζερ, το σκόρδο, το λεμόνι , το κουρκουμά, και αλάτι τα ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε 
να μαριναριστεί για 3 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι 
ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και ένα κουτ. του γλυκού πιπέρι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν  Ρίχνουμε και το κρεμμύδι που έχουμε περάσει στο multi μέχρι να ροδίσει και αυτό.
Οταν είναι έτοιμο το κρεμμύδι ρίχνουμε το κοτόπουλο μαζί με τη μαρινάτα και προσθέτουμε και λίγο νερό μαγειρεύουμε το κοτόπουλο σε σιγανή φωτιά μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά του και να μαγειρευτεί καλά. Αν χρειαστεί κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος προσθέτουμε λίγο νερό.
Σερβίρουμε το φαγητό πασπαλίζοντας με κόλιαντρο και συνοδεύουμε με ένα ρύζι ατμού, αραβικές πίτες ζεστές και μια σαλάτα ντομάτα με κρεμμύδι και αγγουράκι όλα ψιλοκομμένα.

Buon apettito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών