9.9.12

KEBAB ISKENDER












ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα

-800 γρ. αρνίσιο κρέας από ωμοπλάτη κομμένο σε λεπτές φέτες
-1/4 κούπας ελαιόλαδο
-1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο (450 γρ.)
-2 κουτ. σούπας πελτέ

Για το σερβίρισμα
-1 κούπα στραγγιστό γιαούρτι
-35 γρ. κουκουνάρι
-6 αραβικές πίτες
-λίγο άνηθο ή μαϊντανό

Για την μαρινάτα
-2 κούπες στραγγιστό γιαούρτι
-1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
-χυμό από 1 λεμόνι
-1/4 κούπας ελαιόλαδο
-½ κουταλάκι κύμινο
-½ κουταλάκι πάπρικα
-αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της μαρινάτας σε ένα πυρέξ και ρίχνουμε μέσα τα κομματάκια του αρνιού. Αφήνουμε στο ψυγείο σκεπασμένο από  2 έως 12 ώρες.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα ντοματάκια, τον πελτέ, το αλάτι και το τριμμένο πιπέρι.Βράζουμε για 10 με 15 λεπτά. (να πήξει λίγο)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C και ψήνουμε το αρνί όπως είναι στο πυρέξ με την μαρινάτα για 25-30 λεπτά.
Αλείφουμε τις πίτες με λίγο λάδι και ζεσταίνουμε ελαφρά στο grill και από τις 2 πλευρές.
Τις κόβουμε σε τρίγωνα και τις μοιράζουμε σε 6 πιάτα.
Βάζουμε από πάνω το κρέας και το γιαούρτι και περιχύνουμε με την σάλτσα.
Πασπαλίζουμε με πάπρικα και κουκουνάρια. Γαρνίρουμε με άνηθο ή μαϊντανό. Buon apettito!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών