-2 κούπες νερό
-1½ κούπα ζάχαρη
-1 ξύλο κανέλας
-½ κούπα βούτυρο
-1 κούπα σιμιγδάλι χοντρό
-1/3 κούπα φιστίκι Αιγίνης θρυμματισμένο (κρατάμε λίγο για το πασπάλισμα)
-35 γρ. κουκουνάρι
-παγωτό βανίλια για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και διαλύουμε την ζάχαρη. Ρίχνουμε μέσα την κανέλα, σκεπάζουμε και βράζουμε για 5 λεπτά. Βγάζουμε την κανέλα και κρατάμε το σιρόπι στην κατσαρόλα.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και καβουρντίζουμε το σιμιγδάλι σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το φιστίκι και το κουκουνάρι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσουν. Ρίχνουμε με προσοχή το καβουρντισμένο σιμιγδάλι μέσα στο ζεστό σιρόπι και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι το σιμιγδάλι να φουσκώσει και να απορροφήσει όλο το υγρό.
Καταλαβαίνουμε ότι ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν ξεκολλάει από το κουτάλι και το αφήνει καθαρό.
Μοιράζουμε τον χαλβά σε ατομικά φορμάκια και πατάμε στο κέντρο ώστε να σχηματιστεί βαθούλωμα. Αφήνουμε να κρυώσει και τοποθετούμε στο βαθούλωμα μια μπάλα παγωτό.
Αναποδογυρίζουμε αμέσως σε πιάτο, πασπαλίζουμε με το φιστίκι και σερβίρουμε αμέσως.
Buon apettito!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου