ΥΛΙΚΑ
-1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-λίγο αλάτι
-νερό όσο πάρει
-200-300 γραμ. φέτα χοντροκομμένη
-ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι ρίχνοντας σε μια λεκάνη το αλεύρι
το αλάτι και λίγο-λίγο όσο νερό χρειάζεται ώστε να πλάθεται
η ζύμη και να μη κολλάει στα χέρια. Όταν είναι έτοιμη την σκεπάζουμε
με ένα πανί και την αφήνουμε για μισή ώρα. Τη χωρίζουμε σε κομμάτια
και ανοίγουμε με τον πλαστή παραλληλόγραμμα φύλλα 40-50 εκ. Πασπαλίζουμε
κάθε φύλλο με φέτα και κλείνουμε το φύλλο φέρνοντας τις αντικριστές γωνιές
προς τη μέση δίνοντας στις πίτες κυκλικό σχήμα.Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι
και από τις δυο πλευρές μέχρι να ροδίσουν και τις τοποθετούμε σε απορροφητικό
χαρτί για να φύγουν τα περιττά λάδια. Buon apettito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου