13.6.12

ΤΑΛΙΑΤΕΛΕΣ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-1 πακέτο ταλιατέλες 
-2 πράσα κομμένα σε λεπτές ροδέλες 
-400 γραμ. μανιτάρια φρέσκα
-125 ml κρασί λευκό
-60 γραμ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
-παρμεζάνα τριμμένη
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένουμε τα μανιτάρια τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο το ζεσταίνουμε
σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα για 4-5 λεπτά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια αλατίζουμε, ανακατεύουμε και
μαγειρεύουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους
και τα αφήνουμε να εξατμιστούν λίγο. Ρίχνουμε το κρασί ανακατεύουμε
και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Κατεβάζουμε το φαγητό από τη
φωτιά προσθέτουμε το βούτυρο ρίχνουμε το πιπέρι και ανακατεύουμε.
Αφού έχουμε βράσει τις ταλιατέλες !-1½ λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες
του κατασκευαστή κρατάμε 1 κουτάλα από το νερό που έβρασαν και τις
σουρώνουμε.Τις ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα και ρίχνουμε από πάνω
τη σάλτσα μαζί με το νερό που έχουμε κρατήσει τη βάζουμε σε χαμηλή φωτιά
και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας με παρμεζάνα
και πιπέρι.Buon apettito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών