12.6.12

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ















ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα


-700 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο
-1 φλιτζ. του καφέ ρύζι καρολίνα
-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-λιγότερο από μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-60 γραμ. βούτυρο
-60 γραμ. αλεύρι
-3 αυγά χωρισμένα
-2 λεμόνια (το χυμό τους)
-2-3 κούπες βραστό νερό
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κιμά το ρύζι το μαϊντανό, το κρεμμύδι
αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μείγμα καλά. Πλάθουμε τα
γιουβαρλάκια και τα αλευρώνουμε ελαφρώς.Σε μια μεγάλη 
κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε μέσα τα 60 γραμ.
απο το αλεύρι και ανακατεύουμε ζωηρά για να μη σβολιάσει το μείγμα
μέχρι να πάρει καστανό χρώμα. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε
καλά μέχρι να διαλυθεί το μείγμα. Τοποθετούμε τα γιουβαρλάκια
μέσα στη κατσαρόλα βάζουμε ένα πιάτο ανάποδα σκεπάζουμε τη κατσαρόλα
και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30-40 λεπτά. Χτυπάμε τα ασπράδια με το χέρι με
λίγο αλάτι μέχρι να γίνουν μια σφιχτή μαρέγκα. Κάνουμε το ίδιο με τους κρόκους 
και το λεμόνι και το πιπέρι αλλά τα χτυπάμε ελαφρά.Με μια κουτάλα παίρνουμε
2-3 κουταλιές από το ζωμό και το ρίχνουμε σιγά- σιγά μέσα στο αυγολέμονο
αναδεύοντας ελαφρά. Προσθέτουμε τη μαρέγκα και ανακατεύουμε σιγά-σιγά
προς μια κατεύθυνση. Αδειάζουμε το μείγμα στη κατσαρόλα και την κουνάμε 
ελαφρά για να πάει παντού το αυγολέμονο και σερβίρουμε.Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών