11.6.12

ΜΠΑΡΜΠΟΥΝΙΑ ΤΗΓΑΝΙΤΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑ













ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-1 κιλό μπαρμπούνια καθαρισμένα
-αλεύρι για το τηγάνι
- ελαιόλαδο για το τηγάνι
-αλάτι & πιπέρι


ΓΙΑ ΤΗ ΣΑΛΤΣΑ


-5 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 κουτ. της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 κουτ. της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
-150ml κρασί λευκό
-3 ντομάτες ώριμες αποφλοιωμένες και
-ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ανακατεύουμε το αλάτι με το αλεύρι και το πιπέρι και
αλευρώνουμε τα ψάρια.Σε ενα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο
(τόσο ώστε να είναι το μισό ψάρι μέσα στο λάδι) και το ζεσταίνουμε
πολύ καλά (όχι να βγάζει καπνό). Τινάζουμε τα ψάρια από την ούρα
για να φύγει το περιττό αλεύρι τα ρίχνουμε στο τηγάνι.Τα ψάρια δεν πρέπει
να είναι στριμωγμένα μέσα στο τηγάνι και τα γυρνάμε μονό δυο φορές
για να μη στραπατσαριστούν. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε από το τηγάνι
και τα κρατάμε ζεστά.Σε ενα μικρο κατσαρολάκι σοτάρουμε το κρεμμύδι
και το σκόρδο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες 
τον μαϊντανό το βασιλικό και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε και αφήνουμε
τη σάλτσα να σιγοβράσει για 20-30 λεπτά. Σερβίρουμε τα ψάρια περιχύνοντας 
με τη σάλτσα.Buon apettito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών
Παρουσιάστηκε σφάλμα σε αυτό το gadget
Blogger Tips And Tricks|Latest Tips For Bloggers Free Backlinks