10.6.12

ΚΑΚΑΒΙΑ






ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα

-1.500 - 1.800 γραμ διάφορα ψάρια (πετρόψαρα, σκορπίνες,
-καπόνια, μπαρμπουνάκια,μπακαλιαράκια, στρείδια, γαρίδες)
-4 πατάτες κανονικές κομμένες σε κύβους
-4 καρότα κομμένα σε κύβους
-4 κολοκύθια κομμένα σε κύβους
-1 ντομάτα ώριμη κομμένη στα τέσσερα
-2 κλαράκια σέλινο
-αλάτι & πιπέρι
-1 λεμόνι (το χυμό του)
-ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα ψάρια μέσα έξω.Πέρνουμε μια 
κατσαρόλα  απλώνουμε τα λαχανικά  και από πάνω βάζουμε τα
ψάρια αρχίζοντας απο τα πιο μεγάλα. Ρίχνουνε νερό μέχρι να σκεπαστούν
τα υλικά 2 δάχτυλα πιο πάνω από τα ψάρια. Βάζουμε τη ντομάτα το
σέλινο αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε ελαιόλαδο τόσο ώστε να
καλύψει την επιφάνεια της σούπας και κλείνουμε τη κατσαρόλα.
απο τη στιγμή που θα πάρει βράση αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 
15- 20 λεπτά. Ανοίγουμε τη κατσαρόλα μόνο 1 φορά ρίχνουμε το χυμό
λεμόνι τη κλείνουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση για 3-4 λεπτά
Κατεβάζουμε τη κατσαρόλα απο τη φωτιά και βγάζουμε τα ψάρια με προσοχή 
να μη διαλυθούν και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε τη σούπα σε
πιάτα. Buon apettito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών