2.6.12

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ













ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα


-1 κιλό σπαράγγια
-4 αυγά χτυπημένα σαν ομελέτα
-50 ml φρέσκο γάλα
-1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
-½ κουτ της σούπας ρίγανη
-40 ml ελαιόλαδο
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κρατάμε το τρυφερό μέρος από τα σπαράγγια (πέρνουμε ένα σπαράγγι και το "σπάμε"
με τα χεριά μας στο σημείο που θα σπάσει κόβουμε και τα υπόλοιπα). Ξεφλουδίζουμε
το υπόλοιπο μέρος του μίσχου προσέχοντας τις κορυφές.Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι
ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε το σκόρδο για 1-2 λεπτά.
Ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια και τα σοτάρουμε για 4-5 λεπτά σε δυνατή φωτιά 
για να μαλακώσουν λίγο(όχι μα παραμαλακώσουν).Αν βγάλουν υγρά δυναμώνουμε τη 
φωτιά για να εξατμιστούν. Ρίχνουμε μέσα τη ρίγανη χαμηλώνουμε τη φωτιά και 
ρίχνουμε τα αυγά.Δεν ανακατεύουμε κινούμε το τηγάνι κυκλικά να πάνε παντού
τα αυγά. Αφήνουμε λίγο το τηγάνι στη φωτιά και το αποσύρουμε.Δεν θέλουμε να 
ξεροψηθεί η ομελέτα αλλά να μείνει ζουμερή και αφράτη.Αν στο επάνω μέρος
δεν έχει πήξει σκεπάζουμε το τηγάνι με ενα καπάκι. Αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε 
Buon apetitto!!







Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών