ΥΛΙΚΑ για 1 ταψί παστίτσιο
-600 γραμ κιμά μοσχαρίσιο
-1/3 φλιτζ του τσαγιού ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-400 γραμ. ντοματάκια κονκασέ ψιλοκομμένα
-½ κουτ. της σούπας πελτέ
-½ κουτ. ζάχαρη
-2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
-½ κουτ.του γλυκού μπαχάρι,κανέλλα, μοσχοκάρυδο τριμμένο
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα μέχρι να ξανθίνει.
Ρίχνουμε μέσα το κιμά και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα
για να μη σβολιάσει. Όταν ο κιμάς αλλάξει χρώμα ρίχνουμε μέσα
τα ντοματάκια το πελτέ το σκόρδο και τα μπαχαρικά. Αλατοπιπερώνουμε
ανακατεύουμε σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε το κιμά να
σιγοβράσει για 45-50 λεπτά. Κατά τη διάρκεια μπορεί να χρειαστεί
να ρίξουμε λίγο ζεστό νερό αλλά στο τέλος ο κιμάς πρέπει να
μείνει χωρίς πολλά υγρά. Όταν ετοιμαστεί ο κιμάς αφαιρούμε το σκόρδο
Buon apettito!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου