25.5.12

ΜΠΕΣΑΜΕΛ















ΥΛΙΚΑ για ένα ταψί παστίτσιο


-100 γραμ. βούτυρο η μαργαρίνη
-100 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-1 λίτρο γάλα 
-2 αυγά χτυπημένα όπως την ομελέτα
-1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-πιπέρι φρεσκοτριμμένο
-μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Λιώνουμε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε γρήγορα για να μη 
σβολιάσει. Μέτα ρίχνουμε σταδιακά το γάλα που το έχουμε χλιαρίνη
και ανακατεύουμε συνέχεια. Αποσύρουμε το μείγμα απο τη φωτιά και
ρίχνουμε μέσα τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Ρίχνουμε τη
κεφαλογραβιέρα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένα 
ομοιόμορφο μείγμα. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, και μοσχοκάρυδο
ανακατεύουμε και σκεπάζουμε τη κατσαρόλα με ένα νοτισμένο πανί
για να μη πιάσει κρούστα. Buon apettito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών