4.5.12

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ











ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-500 γρ. κιμά ανάμικτο (χοιρινό και μοσχαρίσιο)
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-1 χοντρή φέτα ξερό ψωμί μουσκεμένο σε νερό
-1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
-1 μικρό ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
-1 αυγό
-αλάτι,πιπέρι
-αλεύρι και λάδι για το τηγάνι


Για την σάλτσα:
-4 κουτ.σούπας φυτίνη
-1½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό ή πρόβειο
-χυμό από 1 λεμόνι
-4 με 5 κόκκους μπαχάρι
-5 αυγά
-αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Στύβουμε καλά το ψωμί και το βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με τον κιμά και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τους κεφτέδες.Ζυμώνουμε καλά τον κιμά,σκεπάζουμε και τον βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Πλάθουμε κεφτεδάκια μετρίου μεγέθους,αλευρώνουμε και τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
Τα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα βάζουμε σε ταψί ή σε πυρίμαχο σκεύος.(Αν δεν θέλετε το τηγάνι,τα βάζουμε στον φούρνο σε μια λαδόκολλα στους 180°C για μισή ώρα.) 
Χτυπάμε καλά τα υλικά της σάλτσας σε ένα μπολ μέχρι να ενωθούν,περιχύνουμε τους κεφτέδες και τους ψήνουμε στους 180°C μέχρι να πήξει η σάλτσα και να γίνει ρόδινη  η επιφάνεια της.
Buon appetito! 
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών