24.5.12

ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΜΕ ΠΕΣΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ (Τζενοβέζε)



















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-500 γραμ. ζυμαρικά (σπαγγέτι,λινγκουίνι, πένες,ριγκατόνι)
-4 φλιτζ. του τσαγιού φρέσκο βασιλικού πλατύφυλλου
-½ φλιτζ. του τσαγιού ελαιόλαδο
-½ φλιτζ. του τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
-1/4 φλιτζ. κουκουνάρι
-2 σκελίδες σκόρδο
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Για το πέστο
Πλένουμε και στραγγίζουμε το βασιλικό επάνω σε χαρτί κουζίνας.
Βάζουμε το βασιλικό σε ενα multi και τον χτυπάμε ρίχνοντας μέσα
λίγο-λίγο το ελαιόλαδο. Κατά διαστήματα σταματάμε το χτύπημα
και με ένα κουτάλι παίρνουμε το μείγμα απο τα τοιχώματα του multi.
και το σπρώχνουμε στο κέντρο για να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι, το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και
συνεχίζουμε το χτύπημα παίρνοντας απο τα τοιχώματα το μείγμα.
Στο τέλος ρίχνουμε 2-3 κουτ. της σούπας  πεκορίνο και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Το μυστικό στο πέστο είναι να σταματάμε το χτύπημα και να 
μαζεύουμε στο κέντρο το μείγμα για να γίνει ένας ομοιόμορφος
πολτός. Παράλληλα δοκιμάζουμε το μείγμα και διορθώνουμε τη γεύση.
Καλό είναι να μη το παρακάνουμε με το χτύπημα γιατί ο βασιλικός πικρίζει.


Για τα ζυμαρικά
Σε μια κατσαρόλα με άφθονο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις 
οδηγίες του πακέτου. Κρατάμε 3-4 κουταλιές της σούπας νερό και τα σουρώνουμε
Τα ξαναρίχνουμε μέσα στη κατσαρόλα και τη βάζουμε πάνω στο μάτι της κουζίνας 
που είναι ακόμα ζεστό χωρίς να το ανάψουμε. Ρίχνουμε μέσα το πέστο και το νερό
και ανακατεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το νερό. Σερβίρουμε τα ζυμαρικά ζεστά 
με τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Buon apettito!! 







Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών