24.5.12

ΣΟΥΠΙΕΣ ΜΕ ΚΡΙΘΑΡΑΚΙ















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-1 κιλό σουπιές καθαρισμένες και πλυμένες
-500 γραμ. κριθαράκι χονδρό
-1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
-1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
-4 φρέσκα κρεμμύδια  ψιλοκομμένα
-2 πράσα μόνο το λευκό μέρος κομμένο σε ροδέλες
-1 ποτήρι του κρασιού λευκό κρασί
-½ κουτ. του γλυκού ζάχαρη
-5 ντομάτες ώριμες χοντροκομμένες
-1 κουτ. τις σούπας πελτέ
-½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
-½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
-αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Κόβουμε σε ροδέλες τις σουπιές και τα κεφάλια σε κομμάτια 
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και αφού ζεσταθεί
χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και σοτάρουμε τα κρεμμύδια
τα πράσα και τις σουπιές για 8-10 λεπτά.Τα σβήνουμε με κρασί
και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε μέσα τις ντομάτες
τη ζάχαρη το πελτέ και ½ ποτήρι του κρασιού νερό. Αλατοπιπερώνουμε
ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 20-25 λεπτά.
Βράζουμε το κριθαράκι σύμφωνα με τις  οδηγίες του πακέτου
το σουρώνουμε και το ρίχνουμε μέσα στις σουπιές. Ρίχνουμε
τα μυρωδικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Όταν το φαγητό πάρει
2-3 βράσεις αποσύρουμε το φαγητό απο τη φωτιά και σερβίρουμε
πασπαλίζοντας με λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Buon apettito!!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών