24.5.12

ΠΑΣΤΙΤΣΑΔΑ (ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΧΟΝΤΡΑ ΜΕ ΚΡΕΑΣ)

















ΥΛΙΚΑ για 4-5 ατομα


-1.500 γραμ. μοσχάρι κομμένο σε μικρές μερίδες
-500 γραμ μακαρόνια χοντρά
-1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο
-2 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
-3 κρεμμύδια κανονικά κομμένα σε κυβάκια
-3 ξυλαράκια κανέλλας
-4 γαρίφαλα ολόκληρα
-1 κιλο ντομάτες ώριμες  ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
-1 κουτ. της σούπας πελτέ
- ½ ποτήρι του κρασιού ξύδι
- ½ κουτ. του γλυκού κανέλλα τριμμένη
- ½ κουτ. του γλυκού γαρίφαλο τριμμένο
- 1 κουτ. κοφτό κόκκινο πιπέρι γλυκό
- αλάτι & πιπέρι φρεσκοτριμμένο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε σε χαμηλή
φωτιά το σκόρδο και τα κρεμμύδια. Ρίχνουμε μέσα το κρέας και το τσιγαρίζουμε 
μέχρι να ροδίσει απ' όλες τις πλευρές για 7-8 λεπτά περίπου. σβήνουμε με κρασί
και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τα ξυλαράκια κανέλλας,τα γαρίφαλα
τις ντομάτες το πελτέ αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τόσο νερό ώστε να καλύψει
το φαγητό.Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε να σιγοβράσει για 50-55 λεπτά. Όταν βράσει
το κρέας το αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Προσθέτουμε 8 ποτήρια νερό στη κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να βράζει 
ρίχνουμε μέσα τα μακαρόνια ανακατεύοντας για να μη κολλήσουν.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμα ρίχνουμε μέσα και το κρέας. Ανακατεύουμε κουνώντας
τη κατσαρόλα κυκλικά. Όταν το φαγητό χύλωση αποσύρουμε απο τη φωτιά 
Σερβίρουμε το φαγητό σε πιατέλα η ατομικά πασπαλίζοντας με λίγο κανέλλα,
γαρίφαλο.και τριμμένο κεφαλοτύρι Buon apettito!!



Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών