23.5.12

ΡΕΒΙΘΙΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ















ΥΛΙΚΑ για 4 ατομα


-200 γραμ. ρεβίθια
-4 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
-1 κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
-1 κουτ. του γλυκού κύμινο
-2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
-1 κουτ. του γλυκού μέλι
-1 κουτ. της σούπας μουστάρδα
-1 κούπα ζωμό κότας
-1 λουκάνικο χωριάτικο κομμένο σε κανονικά κομμάτια


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι σοτάρουμε καλά το λουκάνικο.
Όταν σοταριστεί καλά το βγάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη.
Παράλληλα Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα ρεβίθια (που έχουμε 
μουλιάσει απο βραδύς) με νερό τόσο ώστε να είναι 5 εκ. πάνω
από τα ρεβίθια.και τα βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρουν
βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για 1½ ώρα
μέχρι να μαλακώσουν και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε 
και τα αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι που σοτάραμε τα
λουκάνικα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια
το καρότο και το σκόρδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε και το κύμινο ανακατεύουμε
και τα ρίχνουμε στη γάστρα. Προσθέτουμε τα ρεβίθια, τα λουκάνικα, τη ντομάτα,
το μέλι, τη μουστάρδα, και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε τη γάστρα
και τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° για 1½-2 ώρες.
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό για να μη στεγνώσει το φαγητό.
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεία με φέτα και φρυγανισμένο ψωμί
Buon apettito!!
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών