29.5.12

ΡΥΖΙ ΑΓΡΙΟ ΜΕ ΣΤΑΦΙΔΕΣ















ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα


-150 γρ. άγριο ρύζι
-150 γρ.ρύζι για πιλάφι
-4 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
-1 κουτ.σούπας μαργαρίνη
-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
-2 κουτ.σούπας μαύρες σταφίδες
-2 κουτ.σούπας κουκουνάρι
-2 τριμμένα καρότα στον χοντρό τρίφτη
-χυμό από 1 πορτοκάλι και το ξύσμα του
-αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Σε μία κατσαρόλα ρηχή βάζουμε το λάδι και την μαργαρίνη και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι σε δυνατή φωτιά.Μόλις γυαλίσει το ρυζάκι,προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και νερό.(για 1 κούπα ρύζι αναλογεί 1½ κούπα νερό).Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και βράζουμε για περίπου 12 λεπτά με την κατσαρόλα σκεπασμένη.Δοκιμάζουμε το ρύζι να έχει μαλακώσει αλλά να κρατάει λίγο,αποσύρουμε από την φωτιά και σκεπάζουμε με μια πετσέτα για να στεγνώσει το ρύζι και να γίνει σπυρωτό.Buon appetito!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών