23.4.12

ΚΟΤΣΙ ΣΕ ΚΡΟΥΣΤΑ ΜΕΛΙΟΥ















ΥΛΙΚΑ για 6 άτομα


-6 τεμ. κότσι αρνίσιο ή χοιρινό (μικρά)
-3 καρότα μεγάλα
-2 κρεμμύδια μεγάλα
-80 γρ. μέλι
-250 ml μαυροδάφνη
-200 ml λευκό κρασί
-Λίγο νερό
-50 ml ελαιόλαδο
-20 γρ. βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
-Αλάτι,πιπέρι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πλένω πολύ καλά τα κότσια.Τα τοποθετώ σε μια γάστρα.
Πλένω και ξεφλουδίζω τα λαχανικά, τα κόβω σε χοντρά κομμάτια και τα βάζω
μέσα στην γάστρα. Προσθέτω όλα τα υγρά, το ελαιόλαδο και το μισό μέλι.
Αλατοπιπερώνω, κλείνω την γάστρα και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 
180° C για μία ώρα και στους 150° C για 1½ με 2 ώρες(αν χρειαστεί ΄
προσθέτω λίγο νερό).
Όταν το κρέας μαγειρευτεί, σουρώνω τον ζωμό από το κρέας και το βράζω ΄
μέχρι να μείνει το μισό. Αυτή θα είναι η σάλτσα του.
Τέλος ανακατεύω καλά το υπόλοιπο μέλι με το βούτυρο και το αλείφω 
πάνω στο κρέας με ένα πινέλο. 
Το ξαναβάζετε πάλι στον ήδη ζεστό φούρνο (σβηστός) για 5-10 λεπτά ξεσκέπαστο
για να γίνει η κρούστα.
Στην γαρνιτούρα μπορείτε να προσθέσετε και ξερά φρούτα όπως δαμάσκηνα και 
βερίκοκα.
Μπορείτε να το σερβίρετε με πουρέ. Buon appetito


Προετοιμασία 20 λεπτά


Μαγείρεμα 3 ώρες
Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών