23.4.12

ΑΡΝΑΚΙ ΜΕ ΡΥΖΙ ΚΑΙ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ













ΥΛΙΚΑ
Για 4-5 ατομα

- 1½ -2 κιλά αρνίσια ωμοπλάτη (με λίγο λιπάκι)
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι τύπου Καρολίνα
- 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 14 δαμάσκηνα ξερά
- 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 4 κόκκους μπαχάρι 
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι (όσο θέλετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το κρέας σε 5-6 μερίδες και το ζεματάμε 
σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό, στο οποίο 
έχουμε ρίξει το μπαχάρι.Αφαιρούμε τον αφρό
από την επιφάνεια της κατσαρόλας και το βράζουμε για 20 λεπτά. 
Κρατάμε το ζωμό από το κρέας. Βγάζουμε το κρέας με μια τρυπητή 
κουτάλα και το βάζουμε σε μια γάστρα. Αλατοπιπερώνουμε και 
προσθέτουμε 2 φλυτζάνια ζωμό από το κρέας
Το βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε για 30 λεπτά στους 200° 
μέχρι να πιάσει μια κρουστά από πάνω. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε 
το κρεμμυδάκι για 2-3 λεπτά. Μόλις μαραθούν ελαφρά ρίχνουμε το ρύζι
και το ανακατεύουμε ζωηρά με ξύλινη κουτάλα για 6-8 λεπτά μέχρι να ξανθίνει.
Βγάζουμε το κρέας από τη γάστρα και στρώνουμε το ρύζι. Ρίχνουμε τον άνηθο
τα δαμάσκηνα (χωρίς το κουκούτσι) αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε
Τοποθετούμε το κρέας επάνω στο ρύζι με την πλευρά που έχει ροδίσει από κάτω.
Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε 3-4 φλυτζάνια ζωμό από το κρέας.
σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 200° μέχρι να φουσκώσει το ρύζι
σερβίρουμε το φαγητό ζεστό. Αν επιθυμούμε το συνοδεύουμε 
με στραγγιχτό γιαούρτι. Buon appetito!!

Προετοιμασία 50 λεπτά

Ψησιμο 1-1½ ώρα περίπου

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών