ΥΛΙΚΑ για 4 άτομα
-1 κιλό γαρίδες Νο 2 ή Νο 3
-4 ώριμες ντομάτες στον τρίφτη
-250 γρ. χυμό ντομάτας
-1 κρεμμύδι μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
-200 γρ. φέτα κομμένη σε κυβάκια
-2 κ.γ. ξερό βασιλικό
-Μερικά φύλλα φρέσκο βασιλικό
-½ ποτήρι ούζο
-Αλάτι, πιπέρι
-1½ φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεματίζω τις γαρίδες και τις καθαρίζω καλά αφήνοντας τα κεφάλια και τις ουρές.
Με ένα μαχαιράκι αφαιρώ την μαύρη ταινία.
(αν θέλουμε μπορούμε να πάρουμε και τις έτοιμες καθαρισμένες μόνο με την ουρά)
Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο τις γαρίδες για 3-4 λεπτά
σε δυνατή φωτιά από κάθε πλευρά.
Τις αφαιρούμε με την σουρωτή κουτάλα και στο ίδιο λάδι και ένταση ρίχνουμε να
τσιγαριστεί το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Κατόπιν ρίχνουμε τον χυμό, τις ντομάτες, το ούζο, τον ξερό βασιλικό και
αλατοπιπερώνουμε.(αν μας φαίνεται η σάλτσα ξινή προσθέτουμε λίγη ζάχαρη)
Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την ένταση και αφήνουμε να βράσει για 15-20
λεπτά.Προσθέτουμε τις γαρίδες και μαγειρεύουμε για άλλα 6 λεπτά.
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε την φέτα και τον
φρέσκο βασιλικό.Buon appetito!
Προετοιμασία 20 λεπτά
Μαγείρεμα 30-35 λεπτά
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου