29.4.12

ΧΟΙΡΙΝΗ ΠΑΝΣΕΤΑ ΜΕΛΩΜΕΝΗ













ΥΛΙΚΑ για 2 άτομα


-700 γρ. πανσέτα χωρίς κόκκαλο άκοπη
-4 πατάτες μέτριες κομμένες στην μέση
-1 φλιτζάνι κρασί λευκό
-1 κρεμμύδι σε ροδέλες
-½ κ.γ. κύμινο τριμμένο
-½ κ.γ. μπαχάρι τριμμένο
-½ κ.γ. κόλιαντρο τριμμένο
-½ κ.γ. θυμάρι
-2 κουτ.σούπας σόγια
-1 κουτ. σούπας μέλι
-1 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
-αλάτι,πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C.Απλώνουμε τα κρεμμύδια σε ταψί,
αλατοπιπερώνουμε το κρέας και το στρώνουμε από πάνω.Προσθέτουμε το κρασί 
και αρκετό νερό,σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο με την γυαλιστερή πλευρά προς
το κρέας και ψήνουμε για 90 λεπτά.Αναμειγνύουμε τον χυμό,το μέλι και τη σόγια,
βγάζουμε το κρέας από τον φούρνο,πασπαλίζουμε με τα μπαχαρικά και 
περιχύνουμε με το μείγμα.Ανακατεύουμε τα κρεμμύδια,βάζουμε τις πατάτες κάτω
από το κρέας αλατοπιπερώνουμε σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 
για άλλα 90 λεπτά.Σουρώνουμε το ζουμί από το ταψί σε ένα κατσαρολάκι και το 
βράζουμε μέχρι να δέσει.Περιχύνουμε το κρέας και τις πατάτες με την σάλτσα και
σερβίρουμε. Buon appetito!

Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Next previous home
Review http://everythingcook.blogspot.gr/ on alexa.com η σελίδα μας είναι στον Ελληνικό Κατάλογο  APN Greece  width= Top blogs συνταγών